• zmetek
Stylklasika
Datum publikace16. 12. 2021
Počet zobrazení7873×
Hodnocení4.79
Počet komentářů29

Bohdan vyndal z větší šustící krabičky pár cvrčků, který hodil do jiný, menší, ve který byla prášková směs vitamínů a kdovíčeho. Usilovně krabičkou zatřepal, aby se cvrčci dobře obalili. Vždycky jsem si představoval, jak se jim po týhle proceduře motá hlava a jsou zblblý.

Chámoš ho sledoval a typickým kývavým pohybem se po větvi v terárku posouval k dvířkům. Chámoš je jemenskej chameleon. Bohdan si se jménem moc hlavu nelámal, prostě kámoš chameleon se bude jmenovat Chámoš. Já měl chameleony vždycky za ty nudný tvory, co se v zoo kejvaj někde na větvi, není na ně moc vidět, protože jsou schovaný někde mezi listama, tvářej se, jako by sežrali citron, a maj oči v divnejch kornoutech, kterýma hýbaj nějak nezávisle na sobě. Teprve u Chámoše jsem přišel na to, že ty oči v těch kornoutech jsou hodně živý a pozorný a chameleon dokáže bejt zábavnej a skoro společenskej…

Bohdan hodil cvrčky do terárka. Jazyk vystřelil a první cvrček zmizel ještě dřív, než stačil Bohdan zavřít dvířka.

„Tohle mě neomrzí, musím si dávat pozor, abych ho nepřecpal,“ zasmál se Bohdan.

„To říkáš vždycky. Tak se sbal a jdem.“

„Přemku, nemusíš mě honit jak nadmutou kozu, máme čas.“

„Já vím. Jenže když tě honit nebudu, tak přijdeme pozdě.“

Na vysvětlenou – tohle je vlastně už takovej rituál. Kdysi jsme se s Bohdanem skamarádili a pak jsme spolu začali chodit do fitka. Dvakrát týdně. Už dávno jsem zjistil, že nemá cenu dávat si s ním někde sraz, protože přijde pozdě. Nejjistější je vyzvednout si ho doma. A i tam ho pořád popohánět, protože se vždycky při něčem zasekne… Třeba u Chámoše. Takže to, že ho vyzvednu, to je taková pojistka, že dorazíme na správnej čas.

A občas nás zdrží něčím Bohdanova sestra Julie. Hezká holka s hodně bohémskejma sklonama, která má navíc pocit, že to musí zkusit na každýho kluka v okolí. Vpadne do pokoje s nějakým problémem a zdržuje.

„Hele, zvedneme se a jdem. Máme to akorát.“

Vstal jsem a zvednul svou tašku do fitka, když se rozrazily dveře a do pokoje vpadla Julie jen v tangách a podprsence, kterou si přidržovala rukama: „Hele, zapneš mě?“

Natočila se ke mně zády. Vyhověl jsem jejímu přání.

„Hodnej, dík,“ otočila se, pohladila mě, vytáhla se na špičky a líbla mě na tvář a přitom se o mě otřela kozama. Vytancovala z pokoje, ve dveřích ještě zavrtěla zadkem v tangách a mrkla na mě.

„Ty vole… Vybavila se mi ta stará pohádka vo zlatý přadleně, jak jí učily tetičky Žvandolína, Mžouralína a Šlapalína… U vás se nejspíš zastavily Mrouskalína se Šukalínou a mám strach přemejšlet vo tom, která by mohla bejt ta třetí. Co to mělo bejt? Vždyť ví, že u mě nemá šanci?“

„Ale zkusit to může, ne? Jí to pobaví a co kdyby ses náhodou chytil.“

To, jak to mám ložený, to jsme si s Bohdanem vyříkali už dávno. Ze začátku byl takovej nejistej, jako by měl strach, že po něm vyjedu. Jenže já ho mám spíš jako bráchu, takže by mě takovej incest ani nenapad.

Zvedli jsme se a vyrazili.

Do fitka jsme to stihli akorát na čas. Obvyklá dávka a před fitkem jsme se rozloučili – domů už s ním nemusím, to je mi jedno, kdy tam dorazí.

Vyrazil jsem zvolna k domovu a uvědomil jsem si, že jsem vlastně neobědval. Nějak jsem to nestíhal.

Dohnal mě hlad. Možná mě i trochu předehnal a počkal si na mě zlomyslně kousek od mekáče. Kruci, já snad hlady nedojdu domů. Sežeru rychle něco tady. 

Zkouknul jsem obrázky nabídky, tak jo, bude to McWrap a malá Fanta.

Stočil jsem oči ke klukovi, kterej mě obsluhoval. Štíhlej blonďák, jen o málo menší než já, do čela patka nabarvená nazeleno. Docela mu to slušelo. Ale kouknul se mi do očí a já byl v tu chvíli mimo. Modrý oči s takovejma nějakejma jiskřičkama, ty oči vypadaly strašně radostně a odvázaně. Prostě mě dostaly.

Málem jsem neřek svoji objednávku. Vytáh jsem peněženku a podal mu bankovku a pořád koukal na ty oči: „To je dobrý…“

Vzal si bankovku a zasmál se: „Ale, myslím, že až takovej grand jste být nechtěl!“

V ruce držel pětistovku. Jo, přehmát jsem se, měla to bejt dvoustovka, ale přiznat jsem to nechtěl. Muselo to na mně bejt znát, hrábnul do kasy a vrátil mi tři stovky: „Díky moc!“

Já poděkoval taky, svalil jsem tělo na židli u nejbližšího stolku a pustil se do jídla. Ani nevím, jak chutnalo, protože jsem pořád civěl na toho kluka. Měl docela dost práce, hbitě se otáčel, ale měl jsem pocit, že občas jukne mým směrem. Málem jsem se kousnul do prázdný ruky, dojed jsem a ani jsem to nepostřeh. Dopil jsem Fantu a zvedl jsem se na odchod. Ještě jsem se ohlídnul – srazil jsem se s jeho očima. Mrknul na mě. Jo, mrknul na mě! Mávnul jsem rukou na pozdrav a šel jsem.

Uvíz mi v hlavě docela fest. Tak, že jsem se druhej den šel podívat do mekáče. Nebyl tam. Mohlo mi dojít, že tam nemůže bejt furt, musí mít rozepsaný nějaký směny. Bude to možná těžký, zastihnout ho. Třeba je to nějakej brigádník, kterej vypomáhá jen občas, a já měl zrovna kliku…

Další den byl. Blonďatý vlasy, jen ta patka byla tentokrát růžová. Normálně nesnáším růžovou. Ale tady u toho kluka mi najednou připadala sexy.

Kouknul jsem, kdy bych přišel na řadu u něj, dokonce jsem udělal slušňáka a pustil před sebe nějaký dvě holky. Zachichotaly se a měly zřejmě pocit, že je budu chtít balit. Jo, dámy, to jste se spletly…

„McWrap a malá Fanta.“

Ty oči se na mě zasmály. Podal jsem mu dvoustovku: „Dík, to je dobrý.“

Zazubil se na mě: „Já děkuju, ale ty prachy by šly investovat i jinak.“

Dřepnul jsem si a pustil se do jídla a v jednu chvíli jsem zůstal s otevřenou pusou. Jsem úplně tupej. On si jasně všimnul, že na něj beru, a nejspíš vůbec není proti.

U pultu se na chvilku uvolnilo. Stál tam a díval se na mě. Přiloudal jsem se: „Měl bys někdy čas?“

Usmál se: „Měl bych čas pozítří v době večeře. Ale muselo by to bejt něco jinýho než mekáč.“

„Jasně! Dáš mi číslo?“

Dal mi ho a já ho prozvonil.

„Jo, mimochodem,“ zasmál se, „KFC neberu taky!“

Ty oči mu svítily, zářily, slibovaly…

Tak rychlý občerstvení určitě ne. Zkusím udělat dojem. Bude to stát prachy, ale to je jedno. Objednal jsem v hodně slušný restauraci degustační menu o pěti chodech s párováním vín.

Brnknul jsem mu a dali jsme si spicha v sedum před restaurací.

Stál jsem tam o dobrou čtvrthodinu dřív. Dorazil. Černý džíny, bílá košile, úzká černá kravata a černá patka ve světlejch vlasech.

„Čau. Ani nevím, jak se jmenuješ,“ zahájil hovor.

„Promiň, Přemek.“

„Já jsem Petr,“ usmál se, podal mi ruku. Když jsem ji stisknul, tak se natáhl a dal mi pusu.

Já myslel, že balím já jeho, ale on jde hodně naproti.

Jídlo bylo fakt dobrý, to jsem vybral dobře. Rozkecali jsme se. Dělá u mekáče na plnej, ale nechce tam zůstat, chce na něco lepšího. Když jsem se zeptal na jeho barevný vlasy, tak řekl, že to jde normálně umejt vodou. Baví ho to, měnit barvy, nálady… Jen s tím nesmí zmoknout. Rozesmál jsem se při představě, jak se v dešti odbarvuje a zbarvuje se mu ta bílá košile…

Rande se povedlo. Vyšli jsme z restaurace a po pár krocích jsem se zastavil a objal ho. To nebyla pusa, on mě normálně vykous. Něco tak dravýho… Vyrval mi košili z kalhot, aby se dostal pod ní, a dlaněma mi přejel po břiše a pak sjel na záda, zaťal mi do nich nehty a zase ten dravej polibek. Jedna ruka mu opustila moje záda a bezostyšně mi sáhla na rozkrok. Spokojenej úsměv.

„Zítra v šest u mě?“ navrhnul.

„V šest chodím do fitka…“

„Jo, můžeme tomu tak říkat,“ zasmál se.

Ty vole, von mi tu snad na ulici rozepne kalhoty!

Ne, jen přišla další pusa na rozloučenou.

Mávnul na mě, mrknul jedním vokem a byl fuč. A já si za rohem musel rozepnout kalhoty, abych do nich narval košili.

Pípnutí esemesky. Poslal mi adresu. Zejtra v šest…

Bohdanovi jsem se nějak vymluvil, proč nepůjdu do fitka, ale myslím, že mi to nezbaštil.

V šest jsem zazvonil u venkovních dveří, zabzučelo otevírání, já vlezl dovnitř a vyjel výtahem do čtvrtýho. Vylez jsem ven a rozhlíd se, který dveře to asi budou. Jedny se otevřely a stál tam Petr. Nadšenej úsměv, krvavě červená patka. Rozzářený oči. A jen v triku a jocksech.

„Čau!“ 

Ustoupil trochu stranou, a když jsem se okolo protáh, tak zabouch dveře a už byl na mně přisátej a rozepínal mi kalhoty. Teda fakt neztrácí čas nějakou předehrou, tohle bude od začátku fakt fitko. Byl jsem nahej ještě v předsíni. Odvedl si mě za péro do ložnice. Slušně velká postel s čelem s ozdobným kováním.

Objal jsem ho a padnul s ním na postel. Vykroutil se zpode mě a překulil mě na záda: „Tady jsem pánem já!“

Lehnul na mě, začal mě kousat do bradavek, přesunul se na krk…, zavřel jsem blahem oči. Jeho ruce po mně jezdily, zvednul mi ruce, natáhl je, olízl mi podpaží a pak najednou: „Cvak, cvak!“

Na rukách jsem měl želízka a měl je přicvaknutý k tomu kovovýmu čelu postele. Překvapeně jsem jima zaškubal.

Posadil se na mě, prohnul se a stáhl si triko: „Myslím, že tohle si užiju…“

Oči mu nadrženě svítily a já netušil, co bude.

Posunul se, sklonil se a začal mi líbat břicho, jeho jazyk v mým pupíku… A pak se sunul níž, olíznul mi žalud, chvíli si s ním pohrál a pak začala kuřba, ve který byl mistr. Cukal jsem sebou, nejradši bych mu zajel rukama do vlasů a určoval si tempo, ale ruce jsem měl přivázaný želízkama.

Málem jsem se už udělal, ale ten hajzlík věděl, kdy přestat. Přesunul jazyk na mý koule a chvilku si s nima hrál.

„Musím si tě trochu připravit,“ zasmál se a zvednul mi nohy a začal se jazykem věnovat mý dírce. Kurva, co to dělá? Já jsem byl vždycky aktiv, já jsem prostě byl vždycky ten silnější pes, kterej mrdá, a von mě teď tady vojede přivázanýho k posteli? Teda, ne že by ta jeho práce jazykem byla nepříjemná, spíš se mi fakt docela líbila, párkrát jsem při tom i trochu zasténal. Vždycky při tom zvednul hlavu a juknul na mě těma fanatickejma očima, extatickej úsměv… A zase hned pokračoval. Ten prst s nějakým gelem se mi už líbil míň a byl dost neodbytnej a přidal se druhej… Začal jsem trochu protestovat, ale řek mi, že mi asi dá do huby roubík… Narovnal se. Ty jocksy nesundal, prostě je jen poodtáh a vytáh z nich péro. Teda docela pěkný a docela dlouhý, asi bych si s nim rád pohrál, ale ono se chystalo pohrát si se mnou.

Natáh se stranou a odněkud vylovil malou lahvičku a odšpuntoval ji a strčil mi ji k nosu: „Nadechni se, bude to potom lepší.“

Tak o tomhle jsem jen slyšel, já to nikdy nepotřeboval. Nechci to, ale jestli se fakt chystá to udělat, tak… zhluboka jsem nasál nosem.

„Šikovnej kluk!“

A už mi ho tam pomalu rval. Nemůžu říct, že to nebolelo. A nemůžu říct, že by se mi to zvlášť líbilo. Ale ten jeho vzrušenej obličej, jak začínal bejt mimo, ten mě dostával. Jo, nastříkal to do mě. Cejtil jsem to. Vyjel ze mě, položil se na mě, ruce mu jely po mejch a chytil mě za dlaně a dostal jsem francouzáka, až nám cvakly zuby o sebe. Pak se zvednul, zpod polštáře vylovil klíčky a odemknul mi želízka.

Chytil jsem ho jako do svěráku: „Ty, za tohle tě umrdám k smrti!“

Nevypadal, že by mu to vadilo. Byl to fakt větší zápřah než ve fitku. Vyzkoušeli jsme všechny polohy, který nás napadly, teda spíš jeho, protože von měl fakt fantazii… nebo zkušenost? Ten večer už jsem nešel domů a za tu noc jsem toho moc nenaspal. Je fakt nenasytnej, může furt.

Ráno jsem se od něj vypotácel a rozhod se, že zasloužím den volna, a doma jsem dospal spánkovej deficit.

K večeru jsem zkusil Petrovi zavolat. Vymáčknul to. Zkusil jsem to ještě jednou, vymáčknul to zase.

Mám mu napsat aspoň esemesku? Ozval se sám: „Hele, zlato, mám moc práce. Až budu moct, tak se ozvu, neboj. Buď trpělivej!“

Nemám rád oslovení „zlato“. Ale dobře, budu trpělivej…

Trpělivej jo, ale nervózní… Každej den jsem kontroloval, jestli nemám ztracený volání nebo esemesku.

Když jsme měli jít s Bohdanem do fitka, byla to úleva – myslet na něco jinýho. Sbalit tašku, převlíct se a vyrazit. Vzal jsem si na sebe triko s obrázkem chameleóna, kdysi jsem si ho objednal, protože se mi docela líbilo, a teď jsem si řek, že s ním pobavím Bohdana.

Trefil jsem se, pobavilo ho. Dokonce se ptal, kde jsem ho sehnal.

„Jo, pošlu ti pak adresu toho obchodu, ale teď tě budu zase popohánět, ať stíháme. Někdy mám pocit, že ti to trvá čím dál dýl…“

Popošel jsem k teráriu: „Hele, co se děje? Chámoš je úplně černej!“

„Cože?“ přihrnul se Bohdan a pak se zasmál. „Máš na sobě triko s hodně realistickým chameleónem. Chámoš vidí konkurenci. Voni jsou hodně teritoriální.“

„Co mám dělat?“

„Buď se schovat, nebo stáhnout triko.“

Zvolil jsem druhou možnost. Stáhnul jsem triko. Chámoš se pomalu vrátil do svý zelený barvy.

Dovnitř nakoukla Julie a vyvalila na mě oči: „Žjó, co se to tu děje? Co se tu vy dva chystáte dělat? Můžu se koukat?“

„Ne, protože já teď zase nahodím triko a jdeme.“

„Škoda…“

Nahodil jsem triko naruby, abych Chámoše nedráždil, a vyrazili jsme. Byli jsme ještě na schodech, když mi zazvonil mobil. Kouknul jsem – Petr.

„Promiň,“ zatvářil jsem se na Bohdana a popošel kousek dál.

„Ahoj!“

„Čau, mám volno, dorazil kluk, kterej si splet službu, tak jsem mu jí pustil, takže vyrazíš ke mně?“

„Promiň, mám fitko…“

„Nabídky se neopakujou,“ zavrnělo to na druhým konci.

Kouknul jsem na Bohdana. Měl takovej pobavenej výraz a zjevně mu bylo jasný, co se ve mně děje a co je to za hovor. Pohodil hlavou: „Já trefim sám, neboj.“

Vděčně jsem na něj kouknul a vysypal do mobilu: „Jo, za chvilku jsem tam!“

Bohdan hodil tašku na rameno a zasmál se: „Tak ať ti to triko naruby přinese štěstí!“

Kruci, triko naruby…, ještě ve vchodu jsem ho stáhnul a otočil správně a vyrazil k Petrovi. Dneska si dám pozor, dneska nebudou žádný pouta, dneska povládnu já.

Otevřel mi, tentokrát na sobě jen ty jocksy a hned mě svlíkal. „Měl bys chodit navostro, ať je se svlíkáním míň práce,“ smál se.

Se smíchem jsme vlítli do ložnice a tam mě čekal šok.

„Přemku, tohle je Radek.“

Stál tam nahej kluk. „Čau,“ řek, přišel ke mně, objal mě v pase a už jsem měl jeho jazyk v puse. Odtáh jsem se, vůbec nic jsem nechápal: „Co to…“

Ale Petr už klečel před náma a oběma rukama nás honil a střídavě kouřil.

„Jo, von to umí dobře,“ pronesl slastně Radek.

Stočil jsem oči dolů. Modře obarvená patka vlasů se zvedla, ty oči úplně zářily a Petr se pokoušel nacpat do pusy oba naše ocasy najednou.

Já… nějak jsem asi vypnul vědomí. Vůbec nevím, proč jsem tam vlastně zůstal, ale nějak jsem nevládnul sám sebou a nerozuměl jsem tomu. Z toho dalšího průběhu mám spíš takový vzpomínkový útržky, něco jako když se člověku po opici vybavuje, co se vlastně stalo.

Ležel jsem na zádech na posteli, Petr na mě nasedl a rozjel jízdu. Po chvilce se zastavil, vytáhl lahvičku s poppers a zhluboka se nosem nadech. Párkrát prodýchnul a otočil hlavu na Radka: „Můžeš.“

Radek za něj přikleknul a mně došlo, že v Petrovi budeme oba najednou…

Petrovo slastný vyheknutí mě strašně vzrušilo, prohnul se, položil se na mě a začal mě líbat a já si pak fakt snad už nic nepamatuju, jen to jak ležím na zádech, Petr se usmívá a pak cítím jeho jazyk na obličeji a dochází mi, že mi z obličeje slízává sperma, který mi tam nastříkal kluk, o kterým vím jen to, že se jmenuje Radek.

A jak jsem se dostal pryč a domů, to už nevím. Fakt, nevím.

A doma jsem nebyl schopnej nic udělat. Seděl jsem a přemýšlel. Co to vlastně s Petrem máme za vztah? Máme vlastně nějakej? Jo, moc se mi líbí, líbí se mi i to, jak je divokej a nespoutanej, ale nějak moc nespoutanej…, takovej spíš utrženej ze řetězu… Chci někoho takovýho? Chci zažívat takovýhle překvapení? V noci se mi i o něm zdálo. Jen jsem tam nebyl sám. Byl jsem asi jeden z mnoha. Ten sen se mi nelíbil, budil jsem se.

Další den jsem to s ním chtěl nějak probrat, jenže už jsem věděl, že já se ozývat nemám, mám počkat, až zavolá… Z toho jsem taky moc nadšenej nebyl.

Pozdnější odpoledne. Zazvonění mobilu – Petr. Zvednul sem to.

„Hele, seznámil jsem se se skvělým klukem. Je mu dvacet, ale vypadá na podstatně míň, mě to dost rajcuje. A to nejdůležitější – bral by trojku, ve který by byl nějakej udělanej kluk, tak jsem si vzpomněl na tebe a řek jsem si, že budu hodnej a rozdělím se. Tak za půl hoďky u mě!“

Ohromeně jsem mlčel, nebyl jsem schopnej reagovat.

„To jsem tě tak potěšil, že ani nemluvíš?“

Pomalu jsem se nadechoval k odpovědi: „Víš, já od vztahu čekám něco jinýho. Takový nějaký souznění. Já nevím, jak to říct, ale když je člověk zamilovanej, tak asi chce toho druhýho jen pro sebe. Nechce se prostě dělit. Nechce tam mít ještě někoho jinýho. Taková obyčejná lidská láska…“

Přerušil mě: „Nastěnka, láááska!“ napodoboval do mobilu čarodějnici z Mrazíka. „Hele, tohle sem netahej. Jakej vztah? Prostě spolu šukáme. A souznění – když souzní víc kluků najednou, je to větší radost, ne? Člověk si má užít, dokud je mladej. Všechno, co se šikne. K stáru s tebou život vyjebe a už si nic neužiješ. Nevim, proč nevyužít příležitost. Já tady na tebe jdu s takovou pěknou nabídkou, že spolu můžem vojet zajíčka a ty na mě vytáhneš romantický kecy. Tos mě docela zklamal, ale já jsem hodnej a dám ti ještě šanci. Tak přijedeš?“

„Hele, když to tak střídáš, tak to se nebojíš, že něco chytneš?“ ptal jsem se trochu zoufale.

„Ne, nejsem blbej, beru profylaxi. Tak co, přijedeš?“

„Nezlob se, ne…“

„Tak táhni do hajzlu!“ A ztichlej mobil. Chvíli jsem na něj koukal a pak jsem vymazal Petrovo číslo.

Seděl jsem a čuměl před sebe a ani nevím, co se mi honilo hlavou. To je na panáka. Potřebuju podšprajcout.

Sebral jsem se a zajel k Bohdanovi.

„A jéje,“ udělal hned, jak mi otevřel dveře. „Vypadáš, jako když tvoje ego podupalo stádo slonů.“

„Já se tak i cejtim…“

Sednul jsem na židli v Bohdanově pokoji a všechno mu vyklopil. To, jak jsem se zaláskoval a snažil se, vybíral dobrou restauraci, abych udělal dojem, a úplně zbytečně, on by se přitom stejně nechal vojet jen tak a asi nejradši víc klukama…

„Jsem blbec, co?“ zeptal jsem se, když jsem skončil.

Bohdan pokrčil ramenama a zakejval hlavou, jako že jo.

Otevřely se dveře a nakoukla Julie: „Čau, Přemku!“

Vzápětí zvážněla a vlezla dovnitř. „Něco se stalo, co?“ Stoupla si za mě a začala mi masírovat krk: „Hele, taková masáž krku, to báječně uleví, uklidní… a mohlo by to být ještě lepší, kdybys sundal triko…“

Otočil jsem se a zvednul jsem k ní oko. Rozesmála se a mrkla na mě. Tak jo, udělám jí radost, sundal jsem triko. Chvíli mi masírovala krk a ramena, pak jí ruce přes ramena sjely na můj hrudník, namáčkla se na mě zezadu a zašeptala mi do ucha: „To bude dobrý, uvidíš.“ A vzápětí mi dala pusu na ucho, až jsem zařval. Rozchechtaně vypadla z pokoje.

Třel jsem si ucho a koukal na terárko.

„Takovej chameleón je vlastně strašně upřímný zvíře, co?“ začal jsem přemýšlet. „Poznáš na něm, kdy je v kondici, jakou má náladu, kdy mu je blbě… on vlastně nic nepředstírá, to mu jen podsouvaj lidi a berou jako urážku, když o někom řeknou, že je jako chameleón. To možná spíš chameleón by se měl urazit…“

„A sakra, tak to je hodně blbý, když začínáš filozofovat, to chce nějaký radikální řešení. Na radikální řešení je Julie expert, tu něco napadne.“

Zvednul se, ale vtom se otevřely dveře a vpadla Julie. Sjela mě zálibně očima, já jsem si natáhl zpátky triko.

„Takže se seberete a jdete se mnou do klubu. Dáme si něco k pití, zatancujeme si a uvidíme, ne? Nic není tak horký, jak se zdá. Zavolala jsem ještě Dáše, šla by taky a vezme s sebou bratrance.“

Bohdan měl hubu od ucha k uchu: „To asi není špatnej nápad.“

Koukal jsem z jednoho na druhýho: „Hele, co to kujete?“

„Nic, chcem jen, aby ses cejtil dobře.“

Dorazili jsme do klubu. Moc lidí tam ještě nebylo. Dal jsem si panáka whisky, Julie si dala mojito. Začala ho ucucávat a já si dával druhýho panáka.

„Měl bys trochu přibrzdit, ať se hned nenaleješ,“ staral se Bohdan.

„Bez starosti… stejně mám pocit, že bych to potřeboval.“

„Brzdi, zkazíš dojem…“

„Hele, vysvětlíte mi, o co jde?“

„Jo, uvidíš,“ zasmála se Julie. „Dáša jde!“

Hrnula se k nám vcelku vyzývavě vypadající odbarvená blondýna a táhla s sebou kluka. První, co člověka na tom klukovi upoutalo, byla spousta vlasů. Nejen, že to byla fakt hříva, ale přitahovala oči barvou – čistá měď. Úžasně temně zrzavý vlasy. Kluk vypadal trochu vyplašeně.

„Ahoj, tak jsme vás našli, já jsem Dáša,“ představovala se mi, „a tohle je můj bratranec Kuba.“

„Čau, já jsem Přemek.“

Kuba se posadil a vypadal nervózně. Nějak tu asi bejt nechtěl, ale dominantní sestřenice ho sem vytáhla.

Holky spolu klevetily a Julie do mě drcla: „Věnuj se trochu Kubovi. Je to fajn kluk. Nechcete si jít třeba zatancovat?“

Došlo mi to: „Jsi kuplířka, víš to?“

„Jo, vim. Tak zkusíš to?“

Kouknul jsem se, tančilo už dost lidí a nebylo jasný, kdo s kým…

„Jdem si zatancovat?“ zeptal jsem se ho.

Vyplašeně se zvednul, on už asi od začátku věděl, že tohle je dohazovačský setkání, a moc se mu do toho nechtělo, zase se posadil. „Nebo tě můžu pozvat na bar?“ To kývnul. Šli jsme, já dal ještě whisky, on si dal virgin mojito. 

Trochu vyplašený zelenomodrý oči. Krátkej nos s pár pihama. A já začal mít pocit, že bych chtěl tyhle pihy počítat hodně zblízka a hodně často…

Navíc vypadá, že je moc fajn, milej, trochu plachej… nic nepředstírá.

Jo, takže první pusu jsme si dali před klubem. Byla dlouhá, něžná a romantická. Pro mě skvělá. Asi jsem našel, co bych chtěl…

Hodnocení
Příběh: 1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 (53 hlasů)
Vzrušení: 1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 (48 hlasů)
Originalita: 1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 (48 hlasů)
Sloh: 1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 (49 hlasů)
Celkem: 1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 (64 hlasů)

Autoři povídky

Celé jméno-
Věk0

Pořád přemýšlím, jestli nejsem jen zbytečný člověk - zmetek. Tak se alespoň (většinou) snažím dělat jiným radost.

Autor

Nezapomeň napsat komentář, a podpořit tak další publikaci autora!

Komentáře  

+5 #29 Odp.: ChameleonSinme 2022-04-11 00:12
Krásna poviedka a ten koniec s prísľubom "vysnívanej" budúcnosti. Perfektné počítanie. Ďakujem.
Citovat
+9 #28 Odp.: Chameleonnebi 2021-12-28 13:38
Krásný příběh, s atmosférou a barvami, jak to umíš jen ty :-)
Potěšil, pohladil a na konci vykouzlil úsměv, za to ti děkuju. Budu se ráda vracet :-)
Citovat
-6 #27 Odp.: Chameleonrealutopik 2021-12-28 11:46
Není to tvoje vina, zmetku. Je to tvoje zásluha. Budiž ti za to čest a chvála do nového roku. V každém pořádném literárním salonu se krasoduchové hašteří (jak zubatí ještěři). Patří to k dobrému tónu, pane markýzi. Proč by to zrovna tady mělo být jinak? Onlajnová anonymita jen podporuje poctivou upřímnost.
Citovat
-10 #26 Odp.: Chameleonrealutopik 2021-12-24 14:09
„Nejsem rád, když se pod mou povídkou rozhoří spor. Beru to vždycky jako svou vinu.“ Zmetku, to je nesmysl. Měl bys být naopak rád a hrd. Ta nejlepší díla vyvolávají debaty po celá staletí. O lehkonohých limonádách, rodinných selankách, sentimentálních slaďácích a kýčovitých povrchnostech se tolik nediskutuje. Když někdo uvažuje o tvých výtvorech, je to asi proto, že je o čem uvažovat. Jádro sporu jsi do povídky vložil ty a je to dobře.
Citovat
+5 #25 Odp.: Chameleonzmetek 2021-12-23 21:38
Nejsem rád, když se pod mou povídkou rozhoří spor. Beru to vždycky jako svou vinu.
Každému vyhovuje něco jiného, každý má svou pravdu...A já nechci brát někomu jeho názory, beru to, že je někdo zamilovanej a striktně monogamní, beru to, že někomu vyhovuje víc partnerů. Je to jejich život. A každý z nich považuje své chování za normální.
Já nechci soudit. Každému to, co jeho jest. Jako by nestačilo to - jo, von je jinej...
Tyhle spory fakt nemám rád, omlouvám se, že jsem napsal něco, co tohle vyvolalo. Jan se obávám, že zase napíšu něco, kdy mě reakce rozhodí jako tady.
Citovat
-11 #24 Odp.: Chameleonrealutopik 2021-12-22 01:45
P.Waitsi, cituji tě: „Dušan i RU zde prezentují nějaký názor zdánlivě si oponující, ale přitom zcela totožný.“ - Myslím, že ne. Konstatoval jsem, že v různých dobách je definice normality různá. Hledat definici normality musíme, protože jsme nuceni podle ní žít. Tak to bylo, je a určitě ještě dlouho bude. Na otázky, co je normální, je třeba hledat odpovědi. Otázky nezmizí, když je budeme odmítat.
Říkáš, že „je sama definice normality chybná premisa,“ ale dále sám sebe popíráš: „... společnost potřebuje nějakým způsobem normu definovat, z těch prostých důvodů, které brání zneužívání a ubližování slabším ... každý vztah který vychází ze vzájemného konsenzu zúčastněných, kteří jsou svéprávní a svobodně schopní vyjádřit svojí vůli, je normální ... “ Tímto sám definuješ normu.
Říkáš, že „... se svět k lepšímu změnil ... ale přesto ... je to pořád málo.“ Domnívám se, že tohle si myslí každá generace.
HonzaR.e, píšeš, že normální je vztah ... „Důležitý je to slovo vztah.“ Tím stanovíš normu. A přesto dnes a denně spolu miliony lidí - homo i hetero - po celém světě souložily, souloží a budou souložit bez hlubšího vztahu, jenom pro potěšení, norma sem, norma tam. Možná i vztah na půl hodiny je vztah. Třeba je to normální. Pohlavní styk není nedotknutelná svátost podle pravidel.
Říkáš, že „Dušan ... prostě sděluje, jak to má on.“ Ale každý má právo prostě sdělovat, jak to má zas on.
Říkáš: „... se musím tak trochu trpce pousmát, když se někdo snaží vysvětlit mi, že ten jeho způsob života je přece normální. Tak když je, tak proč mě o tom přesvědčuje?“ Možná proto, že si tvé pousmání vysvětluje jako nesouhlas s jeho způsobem života. Nebo tě chce dostat do postele bez vztahu. Každý má právo odmítnout, každý má právo se pokusit.
Saaviku, ne každá povídka je tady tolik pitvaná. A vždyť tu pitvu číst ani nemusíš.
Citovat
+16 #23 Odp.: ChameleonSaavik 2021-12-21 22:49
Přečetl jsem povídku, přečetl i komenty. S něčím souhlasím, s něčím ne.
Ale ... je nutné každou povídku takhle pitvat?
Takže krátce : povídka se mi líbila, nic za tím nehledám. Přišel jsem si sem odpočinout, ne dělat slohová cvičení na dané téma.
Citovat
+5 #22 Odp.: ChameleonP.Waits 2021-12-21 20:26
Asi se na definici “normality” prostě neshodneme, ten příběh jsem v tomto smyslu nekomentoval, to jsou konkrétní reakce literárních postav, jiná kategorie, myslím.-))) Prostě mě ten Dušanův koment trochu zamrzel, nic víc nic míň. Můj postoj k pojetí normality je jednoduše trochu jiný, mezi Rychlé šípy bych se asi hlásit nemohl, leč respektuji každého ať si žije jak se mu líbí, pokud tím nikomu dalšímu neubližuje. Žádáme-li od ostatních toleranci, které sami nejsme uvnitř své vlastní komunity schopni, nejsme jí hodni. Sic o toleranci vlastně vůbec jít nesmí, tolerance je nejhorší možná cesta, osobně nežádám toleranci, ale prostý avšak bezpodmínečný respekt k tomu jak podle svého uvážení žiji, pokud tím nežádám umenšení spravedlivě drženého práva nikoho dalšího. A respekt v mém výkladu toho slova nezahrnuje mimo jiné ani skrývané úsměšky, narážky a zlá slůvka (řečeno s klasikem boje proti homosexualismu).
Nikomu to nevnucuji, už dávno jsem rezignoval na snahu napravovat lidstvo, které je tak jako tak odsouzeno opakovat dokola stále stejné chyby až ke konečné záhubě (bohužel si myslím, že prozřetelnosti jednou ta trpělivost prostě dojde). Některá vyjádření, ať s jakkoliv velkou mírou pokory sdělená a jakkoliv dobře míněná, vždy vyzní jako kázání, moralizování a poučování z nadřazené pozice (stejně jako tak nesporně vyznívá i toto). Nechci se k tomu uchylovat a proto se dalších komentářů raději zdržím.
Citovat
+13 #21 Odp.: ChameleonHonzaR. 2021-12-21 20:15
Cituji P.Waits:
inu Honzo pokud věříte s Dušanem tomu, že když o tom RU a nebo i kdokoliv další nebude psát tak se to zlepší, nebudu Vám to vymlouvat. 8) a podotýkám, že v původním příspěvku jsem Dušanovy napsal, právě to, že jeho práce jsou laskavé a lidsky něžné, proto mě to trochu zamrzelo.. sic vlastně jsem splachovací, takže vlastně jako bych nic neřekl… .

Inu Pavle, já nikde nenapsal, že se o tom nemá mluvit a psát. A o čem vlastně? Že mi nepřijde normální přijet k někomu, o kom si myslím, že třeba to bude hezký, a aniž bych cokoliv věděl dopředu, tak tam bude jinej nahej kluk? Tak to mi v pořádku nepřijde, to fakt ne. Ode mě by Petr dostal navrch dělo, že mě tam tahá, aniž bych to věděl. Naopak mi přijde normální, že ho Přemek poslal do háje. Tady přece absolutně nejde o nějaký vztahy.
A ještě jednu věc. Jo, asi chceme, aby nás společnost vnímala normálně, tak bych fakt začal radši u toho, že ta společnost bude normálně vnímat to, že se dva zamilovaný kluci na ulici drží za ruce, než tím, že je normální skupinovej sex s kýmkoliv, kdo je zrovna nadrženej.
A vlastně je to úplně jedno, protože normálně budeme moct následující 4 roky tak maximálně držet hubu a krok a tiše se pomodlit, aby nebylo hůř. V kontextu toho, je mi naprosto ukradený, jak to má kdokoliv z nás tady, co tu jsme, doma.
Citovat
+6 #20 Odp.: ChameleonP.Waits 2021-12-21 20:01
inu Honzo pokud věříte s Dušanem tomu, že když o tom RU a nebo i kdokoliv další nebude psát tak se to zlepší, nebudu Vám to vymlouvat. 8) a podotýkám, že v původním příspěvku jsem Dušanovy napsal, právě to, že jeho práce jsou laskavé a lidsky něžné, proto mě to trochu zamrzelo.. sic vlastně jsem splachovací, takže vlastně jako bych nic neřekl… .
Citovat
+8 #19 Odp.: ChameleonLenka 2021-12-21 18:16
Jak to tady čtu tak jsem si vzpomněla na představení Jaroslava Duška, jsou to ty 4 dohody, a on tam říká to rodičovské: " Jdi do svého pokoje a vrať se až budeš normální! "
Citovat
+15 #18 Odp.: ChameleonHonzaR. 2021-12-21 16:56
Přesně tak, je normální vztah, plus všechno, cos k tomu dopsal. Důležitý je to slovo vztah. Petrovi tady v té povídce evidentně nešlo o vztah, to, oč mu jde, třeba za mojí hranicí normálnosti je dost výrazně, takže bych se zachoval stejně jako Přemek. Naopak mi přijde sice výstřední, ale normální, vztah tří lidí, nebo i uzavřené společnosti lidí podobně smýšlejících. Jen už to zkrátka jde mimo mě. Jistě, Dušan to mohl vyjádřit možná trošku jinak, ale ze všech jeho povídek je jasné, že nesoudí, neodsuzuje, je tolerantní a sám žije podle svých zásad, které nikomu nijak nevnucuje, prostě sděluje, jak to má on.
Já nikdy nikoho nelámu k tomu, že všichni musí žít jako já, to znamená s jedním a pokud možno napořád. Ale často se musím tak trochu trpce pousmát, když se někdo snaží vysvětlit mi, že ten jeho způsob života je přece normální. Tak když je, tak proč mě o tom přesvědčuje? A fakt přesvědčuje mě?
Tohle je zas trochu přemrštěně vyhrocený. Ale je fakt, že proslov typu: Hej, gay, jo? Tak to je dobrý, to žádný zbytečný citečky a věrnost. Fakt? Nekecej, vždyť je jasný, že to je prcání každej s každým, tak takovej proslov mi vadí docela dost.
Citovat
+4 #17 Odp.: ChameleonP.Waits 2021-12-21 10:26
Zvláštní to číst a zamyslet se nad tím. Je to spor a přitom to ve skutečnosti spor není. Dušan i RU zde prezentují nějaký názor zdánlivě si oponující, ale přitom zcela totožný. Oba ve skutečnosti pouze definují „normalitu“, tedy hranice svého pohledu na „normalitu“. V podání každého z nich je sice různě stanovená, nicméně jejich východiska jsou vpodsatě stejná.
Z mého osobního pohledu je sama definice normality chybná premisa pro jakoukoliv úvahu. Definujeme-li normalitu zároveň tím, možná nevědomě ale přesto, definujeme nepřímo i „nenormalitu“, tedy VYČLEŇUJEME vše co nezapadá do naší definice normy.
Všichni to stále děláme, poměřujeme životy jiných, svojí definicí „normality“ a shledáme-li odchylky, cítíme se svých životech hned o něco lépe, tak nějak normálněji…. Je to bohužel stejný myšlenkový pochod jaký používá každý průměrný homofób, který stejně tak definuje svojí podobu normality a zbytek je v nejlepším případě hoden posměchu, v horších případech vede až někam k branám pekel koncentračních táborů.
Dušan napsal nádherný text „Vzpomínky 1“, fantasticky lidský a něžný, nemohu než se smutkem říct, že z mého pohledu ho tímto vyjádřením v jistém smyslu popírá. Dokud budeme definovat i v naší menšině „normalitu“ tedy vyčleňovat vše co nám nezapadá, pak se nemáme šanci posunout dál, protože to vyvolává otázky po tom, co je to tedy normální.
Je normální vztah mladšího a staršího muže, je normální S/M vztah tak o něm skvěle píše VISI, je normální vztah o kterém píše ISI s MIKYM, nebo GD, je normální být TRANS a neskrývat to v všechno příšeří privátních klubů? Netroufám si to posuzovat ani soudit, tím méně se tomu vysmívat.
Nepopírám, že společnost potřebuje nějakým způsobem „normu“ definovat, z těch prostých důvodů které brání zneužívání a ubližování slabším, nicméně já sám za sebe se domnívám, že každý vztah který vychází ze vzájemného konsenzu zúčastněných, kteří jsou svéprávní a svobodně schopní vyjádřit svojí vůli, je normální a nikomu nepřísluší ho soudit ani posuzovat.
Mám svoje léta, za dobu mého dospělého žití se svět v mnohém k lepšímu změnil, opravdu hodně změnil, ale presto mě stále naplňuje smutkem, jak je to pořád málo. Nechci moralizovat, ani nikomu vnucovat svojí pravdu, takže na závěr a jenom k zamyšlení pro ty statečné, kteří do četli až sem, a dosud tomu nestihli dát mínus, dodám staré přísloví: Nečiň druhým co nechceš aby oni činili tobě.
Citovat
-7 #16 Odp.: Chameleonrealutopik 2021-12-21 00:30
Dušane Bartoni, soudíš, že dělit se není normální. Záleží na tom, zda se dělit o duši nebo jen o tělo. Co včera nebylo normální, dnes normální je. A zítra? Co je a co není normální, je velmi relativní.
Citovat
-10 #15 Odp.: Chameleonrealutopik 2021-12-21 00:00
Sto a jedna povídka! Obdivuhodné! Tomu se říká opravdový tvůrčí protlak. Tedy přetlak, jsem chtěl říci.
Citovat
+8 #14 Odp.: ChameleonZdenda tb 2021-12-20 22:48
101 je sice krásné číslo, ale 111 vypadá lépe, ne? 8)
Chtělo by to počítadlo u autora. Málokdo počítá, kolik toho kdo napsal.
Jinak samozřejmě gratulace.

Mimochodem, sud nebude? :P
Citovat
+12 #13 Odp.: ChameleonDušan Bartoň 2021-12-20 20:33
Já myslím, že nikdo normální se dělit nechce.
I když uznávám, že jistí jedinci se dělí velice rádi.
Díky za pěkné čtení.

Až teď jsem si přečetl komenty ostatních a tím pádem i tvůj a zjistil, že jsi vlastně oslavenec. Takže gratuluju a držím palce k dalšímu psaní a k bohaté inspiraci.
Citovat
+9 #12 Odp.: Chameleonaduška 2021-12-20 11:32
Taky se přidávám… Gratuluji a děkuji, za všechny tvé povídky. Sto jedna je krásné číslo a doufám, že nebude konečné a do té dvoustovky to ještě dotáhneš. :-)
Citovat
+9 #11 Odp.: ChameleonHonzaR. 2021-12-20 07:00
Cituji Awinita:
Cituji zmetek:

Nějak mi nedošlo, až teď jsem spočítal, že můj nick pod povídkou se tady objevil po stoprvý....začalo bilancování. ;-) :-|


To bohužel nedošlo nikomu, což je ostuda a škoda. Možná bude trochu bilancování, to asi musí být. Řekla bych ale že to spíš zaslouží gratulaci k výročí a hlavně velké poděkování.

Takže děkuju (a jistě ne jenom sama za sebe) a moc se těším na setkávání u další načaté stovky!


Sto a jedna, perfektní. A žádná, kterou mám zatím přečtenou, mě nikdy nenudila. Gratulace veliká a klobouček. A taky se těším na další stovku.
Citovat
+8 #10 101Awinita 2021-12-20 06:43
Cituji zmetek:

Nějak mi nedošlo, až teď jsem spočítal, že můj nick pod povídkou se tady objevil po stoprvý....začalo bilancování. ;-) :-|


To bohužel nedošlo nikomu, což je ostuda a škoda. Možná bude trochu bilancování, to asi musí být. Řekla bych ale že to spíš zaslouží gratulaci k výročí a hlavně velké poděkování.

Takže děkuju (a jistě ne jenom sama za sebe) a moc se těším na setkávání u další načaté stovky!
Citovat