SLOVO REDAKCE

25. únor 2024 | Milí čtenáři, milí autoři,

jaro na Ostrově opět předstihlo samo sebe a stejně jako přímořská vůně čaje předbíhá onu svíravost senchy a bezmračný západ slunce věští černé nebe s tisíci hvězd, tak i teplý únorový vzduch nad parky, v ulicích nebo v otevřeném okně tuší, že slunce a tepla si letos užijeme hodně. Ale nejen květnové tropy, připomíná také, že je nejvyšší čas na jinou jarní událost: anketu o nejlepší povídku uplynulého roku. Vybírali jsme tentokrát z 293 textů a ten výběr co do originality a kvality předbíhá sám sebe 🙂 Pusťme se tedy do něj!

discobolos

V kategorii Romantika se nominovali: zmetek a jeho Forever love, Max Remotus s Pojízdnou prodejnou, Isirisini Ropičáci, nebi a Sněhová bouře a peleton uzavírá Dušan Bartoň a jeho Vzpomínka na chatu.

Kategorii Klasika letos opanovali: Max Remotus a Cesta do země, kde zítra již znamená včera, Vikys s Herci, dále magnus a jeho Letní vzpomínka, P.Waitsovy Necky a také Isiris s Voba a spolu.

Kategorii Tvrďárna reprezentují: PMBottom a jeho Dnes, čubičko, Isiris s Hodinovým manželem, Ron a Mizera, HRÁŠEK a jeho Myš dobré naděje a nakonec nichewriter a Navždy v mým kámošovi.

Anketu stejně jako minulý rok uzavřou Romány, tentokrát od těchto tvůrců: visions_of_dream – Oliver – 3. bonusová kapitola, mišo64 s blackem a jejich Poranené vtáčatá, King of Deathtown s Alianorem a jejich Propadák, Max Remotus a jeho Rytíři ze Zvonu a také Bamira s jeho Znovu nalezenou láskou.

Hlasovat o svých favoritech můžete právě teď! Pokud si chcete texty připomenout, nebo vám v minulých měsících utekly, máte jedinečnou příležitost se k nim vrátit a začíst se do povídek, které v době svého vzniku byly jen předtuchou dneška, bezmračným západem slunce.

Vaše Redakce

Komentáře  

+1 #3 Odp.: Slovo redakce 64Tamanium 2024-02-29 09:25
Těžko se vybírá. Osobně bych vybral všechny, protože si to všichni zaslouží! Odhlasoval jsem, ale byl to boj.
Ale všem 👏👏👏
Citovat
+3 #2 Nominácia-romány.mišo64 2024-02-28 16:19
Som potešený,že ste do kategorie Romány nominovali aj moje a blackove Poranené vtáčatá.Mám radosť a dobrý pocit,že naša práca je takto ocenená.Ďakujem.
Citovat
+3 #1 Odp.: Slovo redakce 64HRÁŠEK 2024-02-27 06:53
Děkuju, že jste vybrali moji "Myš", do téhle soutěže. Člověka potěší už jen ta nominace.
Citovat